Home klijnstra tuinenbestrating op maattuinontwerptuinonderhoudtuinrenovatietuinaanlegcontact
wat doen wijsierbestrating op maattuinen voor kinderentuinhout en constructieskoi vijvers en onderhoudgrond en sloopwerkencomposite vlonders en steigers

 

(Koi)Vijvers en Onderhoud

Een vijver is een rustpunt in de tuin. Het is als het ware een levend schilderij. Vijvers passen in principe in iedere tuin, of het nu gaat om een moderne of juist om een klassieke tuin. Ook vijvers en waterpartijen zijn onderhevig aan mode en trends. Met oog voor sfeer en de nodige creativiteit kan Klijnstra tuinen u helpen een waterelement in uw tuin in te passen. Watervallen waarover water van een of meerdere treden naar beneden valt brengen beweging in uw tuin. Ook een koivijver behoort tot de mogelijkheden.

\Zoals voor alles is ook onderhoud van uw vijver nodig.
Er vallen bladeren in, plantenfilters die in de herfst afsterven, sliblagen die zich gevormd hebben tijdens de zomermaanden etc, etc. Ondanks filters gaat ook uw vijver zichzelf op een gegeven moment vervuilen en zal er onderhoud gepleegd moeten worden om de juiste waterwaarden te kunnen blijven garanderen, zodat uw vijverbewoners gezond blijven.

Indien u voor dit hoognodige onderhoud geen tijd heeft of om welke andere reden dan ook het onderhoud aan uw vijver uit handen wilt geven, Dan is Klijnstra tuinen graag bereid dit voor u te doen.

Het volgende kunnen wij in het contract opnemen:

  • Schoonmaken van de vijver
  • het aanbrengen van nieuwe plantjes
  • het meten van de PH-waarde, zuurstofgehalte, Ammoniak en nitriet gehalte.
  • het aanleggen van filtersystemen t.b.v. koivijvers

Samen met u maken we een contract waarmee wij al het lastige onderhoud van de vijver op ons nemen.